Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Λιμνίτης: Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην τουρκοποίηση

Ανακοινώθηκε χθες 27/6 επίσημα η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη προς απόλυτη ικανοποίηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ταλάτ - Τουρκίας, των αφελών κατοίκων της περιοχής Τυλληρίας και φυσικά των κομμάτων των οποίων οι ηγέτες έσπευσαν αμέσως να εκδηλώσουν δημόσια την ευχαρίστηση τους για την εξέλιξη αυτή.

Στα μάτια του κόσμου, ο οποίος όπως επαναλαμβάνουμε συνεχώς βρίσκεται παγιδευμένος στην καλοστημένη πλάνη που άλλοι έχουν στήσει γι' αυτόν η ανακοίνωση της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη φαντάζει μία κίνηση καλής θελήσεως και από τις δύο πλευρές (είναι ίδιες οι ευθύνες βλέπετε), που στέλνει μηνύματα αισοδοξίας για τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη "λύση" του Κυπριακού. Πάντοτε όμως στις βάσεις της περιβόητης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία πλέον φαντάζει στο ηττημένο μυαλό του μέσου Κύπριου ως η μόνη "διέξοδος" ΄για το Πρόβλημα.

Η αλήθεια βέβαια είναι προφανής για όποιον έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης και των τεκτενομένων στα του Κυπριακού. Στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμα ένα θετικό βήμα για την Τουρκία ώστε να πετύχει το απώτερο σκοπό της, δηλ. την πλήρη τουρκοποίηση και απόλυτη κυριαρχία ολοκλήρου του νησιού.

Οι αντιστάσεις είναι μηδενικές από όλους μας μπροστά σε μία ακόμα (!) προφανή πράξη εξυπηρέτησης των τουρκικών συμφερόντων και διεκδηκήσεων πάνω στη Γη μας. Είναι δεδομένη η ανοχή των κομμάτων και η πλήρης αδιαφορία της μεγάλης μάζας των Ελλήνων που παρακολουθούν αμέτοχοι και εντελώς άπραγοι τις όποιες πάντα αρνητικές εξελίξεις πάνω στο Κυπριακό αλλά ακόμα και σε εσωτερικά ζητήματα του τόπου.

Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια αντίδρασης των εθνικιστικών κινημάτων της Κύπρου, που χωρίς εξαίρεση έχουν αδρανήσει και χαθεί από το προσκήνιο. Το Κυπριακό συνεχίζει να θέτεται σε παντελώς λανθασμένες βάσεις δηλ. όχι ως ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ. Και όπως όλα δείχνουν ο τόπος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή...για τούτο και η επαναδραστηριοποίηση πιο έντονη αυτή τη φορά είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη!