Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Μιλούν για επιστροφή Μόρφου και Λύσης


Σύμφωνα με τον κατοχικό Τούρκο ψευδοπρόεδρο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ η Τουρκία είναι διατεθειμένοι να επιστρέψει εδάφη σε περίπτωση (δια)«λυσης» του Κυπριακού διαμέσου των συνομιλιών με τον πρόεδρο Χριστόφια, της Κυπριακής Δημοκρατίας, που η Τουρκία κατέχει παράνομα από το 1974 μέχρι και σήμερα και συγκεκριμένα μέσα στα εδάφη συμπεριλαμβάνεται η γενέτειρα του Γρηγόρη Αυξεντίου (!) Λύση και η κωμόπολη της Μόρφου.

Εμείς επιμένουμε ότι κανένας συμβιβασμός δεν πρέπει να γίνει για τα κατεχόμενα ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη της Βόρειας Κύπρου. Η Κύπρος είναι από άκρη ως άκρη καθαρά ελληνικό νησί και όλες οι περιοχές του νησιού ανήκουν στους Έλληνες και σε κανέναν άλλο.

Αντί αυτού, ο κ. Χριστόφιας συνεχίζει τις συνομιλίες με τον κατοχικό Ταλάτ, εξισώνοντας τον(όχι μόνο αυτός αλλά και οι προκάτοχοι του με όλη τους την κομπανία) σε ισότιμο ηγέτη ενός νόμιμου κράτους, κάτι που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το τουρκικό ψευδοκράτος.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε διακοπή οποιωνδήποτε συνομιλιών ή διαδικασιών γίνονται για δήθεν λύση του Κυπριακού με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους και επιπλέον απαιτούμε να τεθεί επιτέλους το Κυπριακό στις σωστές του βάσεις. Στο νησί μας, υπεστήκαμε την τουρκική εισβολή του 1974 με τραγικές απώλειες και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε συνέπειες της και της σχεδόν τριανταπεντάχρονης παράνομης κατοχής του νησιού μας από τους Τούρκους.
(ολόκληρη η είδηση εδώ)