Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η συνάντηση Χριστόφια - Κάρογιαν...


Συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίς κ. Χριστόφιας με τον πρόεδρο της βουλής κ. Κάρογιαν στο προεδρικό στα πλαίσια της ενίσχυσης, όπως ισχυρίστηκαν, οι δύο πολιτικοί της συνεγασίας των δύο συγκυβερνόντων κομμάτων ΔΗ.ΚΟ και Α.Κ.Ε.Λ.

Παρ' όλες τις διαφωνίες τους λοιπόν, σε διάφορα ζητήματα οι δύο άντρες συναντήθηκαν και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρογιαν: «Με τον Πρόεδρο είχαμε μια πολύ εγκάρδια, πολύ ουσιαστική και πολύ αποτελεσματική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού θέσαμε τα θέματα όλα στο τραπέζι».

Μετά από τις διαφωνίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της μέχρι στιγμής θητείας του κ. Χρισόφια ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανάμεσα σ' αυτόν και στον κ. Κάρογιαν μια φυσιολογική εξέλιξη θα ήταν το Δημοκρατικό Κόμμα να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση, αφού αυτό υποδεικνύοουν και οι κανόνες της δεοντολογίας.

Στον δύσμοίρο όμως τούτο τόπο που ζούμε κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό να γίνει. Οι λόγοι κατά την γνώμη μας προφανείς. Οι πολιτικοί κάνουν το παν για να κερδίσουν και να κρατήσουν την "καρέκλα". Γι' αυτό και παρά τις διαφωνίες με το Α.Κ.Ε.Λ, το ΔΗ.ΚΟ συνεχίζει και παραμένει στη συγκυβέρνηση. Αυτοί είναι οι πολιτικοί λοιπόν, που εν μέρει κρατούν το μέλλον της Κύπρου στα χέρια τους και χειρίζονται όλα τα θέματα που αφορούν το Λαό, αλλά συνάμα στην πλειονότητα τον αφήνουν αδιάφορο. Αυτοί είναι οι ίδιοι που πολλοί ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές και σίγουρα θα το κάνουν και στις επόμενες. Εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και σε αυτούς που το αποτελούν.

...Συνέχισε όμως στο λύθαργο!