Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Iερόσυλος καθηγητής στον Άγιο Δομέτιο

Αναφέρθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλλληκαρίδη!

Λύπη και αγανάκτηση προκάλεσε στη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συνδέσμου γονέων του Γυμνασίου Αγίου Δομετίου αψυχολόγητη αναφορά καθηγητή του Σχολείου, για τον ήρωα του απελευθερωτικού μας αγώνα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Συγκεκριμένος καθηγητής αναφέρθηκε μειωτικά για τον ήρωα, προκαλώντας τα αισθήματα των παιδιών. Όταν μαθήτρια τού ζήτησε να τοποθετηθεί ευθαρσώς κατά πόσο ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης είναι ήρωας της Κύπρου, της απάντησε με το αχαρακτήριστο «είναι στο όριο».

Σε άλλη παρέμβαση μαθητών να τους πει κατά πόσο ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι από τους σημαντικότερους ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα, τους απάντησε με τρόπο που γκρέμιζε τα πιστεύω και τις αξίες των μαθητών.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και με εντολή της διεύθυνσης του σχολείου ζητήθηκε από τον καθηγητή απολογία, η οποία δόθηκε με μισόλογα και δεν έπεισε τους μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», το συμβάν απασχόλησε ή θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δομετίου μετά από έντονα παράπονα δημοτών. Στην εθνική γιορτή του σχολείου το βράδυ έγινε γνωστό ότι μπορεί να μην ακουστεί ο παιάνας για την πρώτη Απριλίου. Ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου Αντρέας Χατζηλοΐζου, κληθείς από τη Σημερινή να σχολιάσει τα συμβάντα, είπε ότι, αν έγιναν όντως έτσι τα πράγματα, ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι ανεπιθύμητος σε σχολείο του Δήμου. Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι διεξάγει έρευνα για να μάθει πώς έγιναν ακριβώς τα γεγονότα.

SIGMALIVE

Ως μαθητές, ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του "καθηγητή" αυτού από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πόστο. Πιστεύουμε πως τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και ότι τα μηνύματα που περνούν στους μαθητές δεν συνάδουν με την ελληνοκεντρική παιδεία που ως κίνημα επιθυμούμε στα σχολεία μας. Το πιο πάνω περιστατικό επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την κατάντια της απαξιωτικής κοινωνίας στην οποία ζούμε και την απομάκρυνση από τα εθνικά ιδεώδη, που άλλοτε γαλούχιζαν Ήρωες σαν και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.