Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Δελτίο Τύπου 11 Απρ 09

Σχετικά με την υπόθεση του εθνοφρουρού μας:


“Έλληνας στρατιώτης, αψηφώντας τον κίνδυνο του να συλληφθεί από τον εχθρό ή την UNFICYP, άφησε το φυλάκιό του, πέρασε στη Νεκρή Ζώνη, εισήλθε σε φυλάκιο του εχθρού και επέστρεψε έχοντας ως λάφυρα τις σημαίες του εχθρού και στρατιωτικές εξαρτήσεις. Το θέμα αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ για να μη δοθεί δικαίωμα στον εχθρό να φωνασκεί αλλά ο στρατιώτης έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους συναδέλφους και τους ανωτέρους του και πλέον απολαμβάνει την πολυήμερη τιμητική άδεια που του παραχωρήθηκε.”

Κάπως έτσι φανταζόμαστε ότι θα περιγραφόταν το σκηνικό μεταξύ των Τούρκων, εάν αυτοί είχαν τα κότσια να κάνουν αυτό που έκανε ο νεαρός εθνοφρουρός μας. Ίσως και αυτός το ίδιο να φανταζόταν, γι’ αυτό και να το έκανε. Ίσως πάλι να το έκανε επειδή του τη βάρεσε να βλέπει καθημερινά το κόκκινο πανί απέναντί του ή επειδή βαρέθηκε να περιμένει τον κάθε Χριστόφια να “λύσει” το κυπριακό εξισώνοντας την πλειοψηφία με τη μειοψηφία. Όπως και να ‘χει, επέστρεψε και αντί να τύχει του ανάλογου χειρισμού, οδηγήθηκε υπό κράτηση, τα ΜΜΕ το έκαναν βούκινο και η κυβέρνηση επέστρεψε τα λάφυρα και καταδίκασε τις ενέργειές του…

Ο,τι άλλο και να ειπωθεί, πραγματικά θα είναι περιττό. Ο καθένας ας αναλογιστεί πού επιτέλους θα τελειώσει αυτή η άκρατη υποχωρητικότητα και ο δίχως προηγούμενο ραγιαδισμός. Μας ξεφτιλίζετε καθημερινά, πολιτικοί μας “ηγέτες”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΑΠΡ 09
ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ

1. Το ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ το νεαρό εθνοφρουρό για την ηρωική του ενέργεια να μεταβεί στο τουρκικό φυλάκιο και να πάρει ως λάφυρα τις τουρκικές σημαίες και τις στρατιωτικές εξαρτήσεις. Αυτού του είδους οι ενέργειες αναπτερώνουν το ηθικό του κυπριακού ελληνισμού και στέλνουν μηνύματα αγωνιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση.
2. Το ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ μετά βδελυγμίας το χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση. Αντί να τύχει ειδικού χειρισμού η κατάσταση, η κυβέρνηση έπραξε τα εξής αποτροπιαστικά:

α) έθεσε τον εθνοφρουρό υπο κράτηση
β) επέστρεψε τον στρατιωτικό εξοπλισμό στον κατοχικό στρατό
γ) καταδίκασε επίσημα τις ενέργειες του ήρωα
3. Είναι προφανές ότι πολιτική της παρούσας κυβέρνησης αποτελεί η αποτροπή της αναπτέρωσης του εθνικού αισθήματος (σε συνδιασμό με την υποστολή των ελληνικών σημαιών από τα κυβερνητικά κτίρια, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο θέμα της ιστορίας κτλ) ώστε να επέλθει ευκολότερα η αποδοχή του νέου εκτρώματος που θα μας παρουσιάσουν ως τελευταία ευκαιρία επίλυσης του κυπριακού.
4. Αρκετά μέλη του ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αλλά και αγανακτισμένος απλός κόσμος χθες βράδυ βρέθηκε έξω από το στρατόπεδο όπου τελεί υπό κράτηση ο ήρωας εθνοφρουρός και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του. Αυτό ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει εάν το θέμα δε διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό. Το ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ καλεί σε συσπείρωση όλους τους Έλληνες Κύπριους που ακόμα αντιστέκονται όχι μόνο στον τουρκικό επεκτατισμό αλλά και στον ημέτερο ενδοτισμό.