Κυριακή 17 Μαΐου 2009

KEA - ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: ANΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη συμμετοχή μελών του Κινήματος μας στο συνέδριο του Ιταλικού Εθνικιστικού Κινήματος «Φόρτσα Νουόβα», στο οποίο συνέδριο συμμετείχαν και άλλα Ευρωπαϊκά Κινήματα, κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο χαρακτήρισαν ως νεοφασιστικά τόσο το Κίνημα μας όσο και τα άλλα Κινήματα. Επίσης τα δημοσιεύματα ισχυρίσθηκαν ότι αυτά τα Κινήματα ασκούν δήθεν φιλοτουρκική πολιτική και ότι συνεργάζονται με τους «γκρίζους λύκους»!

Επειδή τα εν λόγω δημοσιεύματα ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με την παρούσα επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Το Κίνημα μας (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης Πρώτη Γραμμή) είναι αδιάλλακτα ελληνοκεντρικό και εθνοκεντρικό με πηγή έμπνευσης του τις ακατάλυτες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά τη μακραίωνη πορεία του Έθνους και όπως τις διαμόρφωσε ο ανά τους αιώνες Ελληνικός τρόπος ζωής και η Ελληνική φιλοσοφική σκέψη, με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της τον Ηράκλειτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

Το Κίνημα μας απορρίπτει τα ξενόφερτα σύμβολα ολέθρου και πρότυπα καθώς και τις ολοκληρωτικές ιδεολογίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν τον περασμένο αιώνα στην ανατολική και δυτική Ευρώπη. Το Κίνημα μας θέτει το Έθνος ως πρωταρχική αξία και καλλιεργεί στα μέλη του το ήθος του αγωνιστή και την ηρωική αντίληψη της ζωής. Το Έθνος για μας είναι η ιστορική συνείδηση, η οποία εκδηλώνεται ως μνήμη (παρελθόν) ως αίσθηση (παρόν) και ως βούληση (μέλλον). Τα στοιχεία αυτά παρατίθενται ως επιταγές από τον στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη στο έργο του «Ασκητική»:

«…Το πρώτο σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα (ΦΥΛΗ), είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.

Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσης το έργο τους.

Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στον γυιό σου την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει…..».

Στο επίπεδο της δράσης το Κίνημα διατηρεί ανόθευτη την εθνικοαπελευθερωτική διάσταση της πολιτικής του ύπαρξης και προσδιορίζει τους στόχους του με την ακόλουθη ιεράρχηση.

- Σε πρώτο στάδιο την αποτροπή των εξυφαινομένων σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξανδραποδισμού του Κυπριακού Ελληνισμού.

- Σε δεύτερο στάδιο την παντοιοτρόπως ανάληψη προσπάθειας αποτροπής των τετελεσμένων της εισβολής και της απελευθέρωσης της κατεχομένης Κύπρου.

- Σε τρίτο στάδιο τη διασφάλιση της άσκησης από τον Κυπριακό Ελληνισμό του αναφαίρετου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης με στόχο την Εθνική ολοκλήρωση.

Επιμέρους εκφάνσεις του Αγώνα μας είναι:

- Η αντίθεση μας στη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία και σε κάθε θέση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής.

- Ο διαρκής αγώνας για την αποτροπή της διάβρωσης της Παιδείας δια της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και αποτροπή της υπόσκαψης του αγωνιστικού φρονήματος του λαού.

- Η αντίθεση στην εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού της ελεύθερης Κύπρου δια της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.

- Η καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και φαυλοκρατίας.

- Η διαφύλαξη και προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος του τόπου.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι τα προαναφερθέντα Ευρωπαϊκά Κινήματα υποστηρίζουν τους ‘’γκρίζους λύκους’’ ή γενικότερα την Τουρκία. Τουναντίον, αποτελούν, ίσως, τον μοναδικό ιδεολογικο-πολιτικό χώρο στην Ευρώπη, ο οποίος αντιτάσσεται στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επιδεικνύει αδιάλλακτα την αλληλεγγύη του σε όλα τα εθνικά μας θέματα (π.χ. Κυπριακό, Μακεδονικό), η οποία εκδηλώνεται εμπράκτως με ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα Κινήματα αυτά είναι θαυμαστές του Ελληνικού Πολιτισμού και οι θέσεις τους στα Εθνικά μας θέματα συμπλέουν απόλυτα με τις δικές μας.

Διαψεύδουμε επίσης ότι τα εν λόγω Κινήματα εμφορούνται από φασιστικές αρχές ή και ιδεολογήματα ολοκληρωτισμού. Τα Κινήματα αυτά έχουν στις τάξεις τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές νομίμως εκλελεγμένους από ευρείες μάζες λαού. Για τον λόγο αυτό και οι σύγχρονοι πολιτειολόγοι, οι πλείστοι εξ’ αυτών αριστεροί, τα τοποθετούν στο χώρο της ριζοσπαστικής δεξιάς και όχι της (αντιδημοκρατικής) άκρας δεξιάς. Αυτοί οι οποίοι κόπτονται για τη δημοκρατικότητα τους οφείλουν να σεβαστούν τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Περαιτέρω εάν θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα εμπλεκόμενα συμφέροντα των Ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία και θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την απελευθέρωση της Πατρίδας, οφείλουμε να εκφράσουμε σεβασμό προς όλες τις συνιστώσες του Ευρωπαϊκού πολιτικού φάσματος και αξιοποιώντας το υπερόπλο του Ελληνικού πολιτισμού μας, να καλλιεργήσουμε και να επενδύσουμε στον φιλελελληνισμό τους. Οφείλουμε να τους ενημερώνουμε χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο βήμα που μας διατίθεται, δεξιό ή αριστερό, επιδιώκοντας την ενεργό συμπαράταξή τους στον αγώνα μας και την απόκρουση της αγγλοαμερικανικής δολιότητας.

Τέλος οφείλουμε να καλέσουμε τους φίλους μας δημοσιογράφους, να αντιληφθούν ότι τον φασισμό και την τρομοκρατία τα ασκεί το σημερινό καθεστώς και οι συνοδοιπόροι του, οι οποίοι επιδιώκουν τη δημιουργία φοβισμένης και αστυνομοκρατούμενης κοινωνίας, πειθήνιας στην εθελόδουλη πολιτική τους, η οποία τεκταίνεται σε ξένα κέντρα και αποβλέπει να εξυπηρετήσει τα αγγλοτουρκικά και αμερικάνικα συμφέροντα. Τον φασισμό τον εκπροσωπούν οι κυβερνώντες και οι ιδεολογικοί τους σύμμαχοι, που οι μεν εφαρμόζουν τις φασιστικές σταλινικές μεθόδους οι δε τις επικροτούν και τις υποβοηθούν. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να προστατεύσουν τη δημοκρατία και εμάς από τις επιθέσεις του καθεστώτος και όχι να μας υπονομεύουν.

15 Μαίου 2009


ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Κρίνος Ζ. Μακρίδης
Γενικός Συντονιστής