Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η σταδιακή αναγνώριση του ψευδοκράτους

Τη 15η Νοεμβρίου του έτους 1983 ανακυρήσσεται από την Τουρκία το κατοχικό ψευδοκράτος. Το ψευδοκράτος είναι απόρροια της τουρκικής εισβολής του 1974, όπου οι Έλληνες κάτοικοι της Βόρειας Κύπρου εκτοπίστηκαν με τη βία από τη γη τους και αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στο νότιο τμήμα του Νησιού. Στόχος της παράνομης ανακύρηξης του ψευδοκράτους ήταν ο διαμελισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός νόμιμου και διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους. Η παράνομη ανακύρηξη δεν έγινε αποδεκτή από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία καταδίκασαν την παράνομη αυτή πράξη με ψηφίσματα, δεν αναγνώρισαν το κατοχικό ψευδοκράτος και προέτρεψαν επίσης, τότε και τα άλλη κράτη να μην το αναγνωρίσουν.

Οι Τούρκος ψευδοπρόεδρος όποιος και να ήταν αυτός εξυπηρετούσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και της διεκδικήσεις της Τουρκίας στην εσχατιά του Ελληνισμού. Η Τούρκοι μέσα από τα χρόνια επιδίωκαν την αναγνώριση του παράνομου ψευδοκράτους με οποιοδήποτε κόστος. Προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την πραγματική φύση του Κυπριακού προβλήματος και να το μετατρέψουν σε πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων κατοίκων του νησιού και της τουρκικής μειονότητας (η οποία εύλογα επονομάσθηκε από τους εθνομηδενιστές τ/κ κοινότητα), αντί για πρόβλημα συνεχίζομενης τουρκικής κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Το πιο πάνω η Τουρκία το πέτυχε σταδιακά και μεθοδευμένα σε συνεργασία με τις Μεγάλες Δυνάμεις. Οι κυβερνόντες σε Αθήνα και Λευκωσία έχουν προ πολλού παίξει το ύπουλο «παιχνίδι» της Τουρκίας για αναγνώριση του ψευδοκράτους με έμμεσο τρόπο αρχικά. Οι «ηγέτες» της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν από χρόνια δεχθεί να καθίσουν στο τραπέζι του εξευτελισμού και των συνεχών υποχωρήσεων με κατοχικό εκπρόσωπο του ψευδοκράτους. Οι όποιοι λοιπόν κυβερνόντες, είτε με την αφέλειά τους είτε εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, έχουν καταφέρει με αυτό τον τρόπο να αναβαθμιστεί ο όποιος Τούρκος εκπρόσωπος σε ισότιμο ηγέτη νόμιμου κράτους και συνάμα το ψευδοκράτους να εξισωθεί με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Έπειτα, η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων ως ακόμα έναν έμμεσο τρόπο αναγνώρισης του ψευδοκράτους (μεταξύ άλλων ωφελειών που παίρνει από αυτή την ενέργεια). Ως γνωστό στους περισσότερους για να μεταβεί κάποιος στο κατεχόμενο από τους Τούρκους βόρειο τμήμα της Κύπρου, χρειάζεται να επιδείξει διαβατήριο και κάποια άλλα έγγραφα, σαν να περνά από τα σύνορα ενός κράτους σε ένα άλλο κράτος. Η Τουρκία έτσι, εκτός των άλλων έχει καταφέρει να μετατρέψει τους Κύπριους σε τουρίστες στην ίδια τους τη γη!

Η Τουρκία ακόμα, με την εγκατάσταση Τούρκων εποίκων και την εισχώρηση άλλων λαθρομεταναστών έχει καταφέρει να αλλοιώσει το δημογραφικό χαρακτήρα όχι μόνο της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, αλλά και ολοκλήρου του νησιού!

Οι τρόποι αναγνώρισης του ψευδοκράτους (έμμεσοι και άμεσοι) είναι πολλοί και σ’ αυτούς εκτός από τους προαναφερθέντες συμπεριλαμβάνεται και η πώληση γης σε ξένους, η απαίτηση αναγνώρισης άλλων θεσμών και οργανισμών του ψευδοκράτους (π.χ. ποδόσφαιρο) κ.ά. Το θέμα είναι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε την τρομακτική αυτή κατάσταση και να ξυπνήσουμε από την πλάνη στην οποία μας έχει οδηγήσει η πάντοτε ύπουλη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, οι αδέξιοι (;) χειρισμοί της «δικής» μας πλευράς και η δική μας αδιαφορία…